Veel vrije tijd met kunstgras

By on januari 27, 2021

Het coronavirus heeft ervoor gezorgd dat buitenlandse reizen ook dit jaar niet doorgaan. Ofschoon het vaccineren is gestart, zal het nog enige tijd vergen voordat het leven weer normaal wordt. We blijven thuis en voor huisbezitters met een eigen tuin is dat nog niet eens zo erg.

Tuin vergt onderhoud
Een mooie tuin geeft een meerwaarde aan de woning. Een stuk eigen grond zorgt voor privacy en rust. Nadeel is dat een tuin bewerkelijk is. Dit geldt zeker als de tuin voor een groot gedeelte bestaat uit natuurgras. Met de huidige zomers is het een karwei om het gras enigszins groen te houden. Doe je het tuinonderhoud zelf, dan is het bekend hoeveel werkuren er in de tuin gaat zitten.

Tuinonderhoud bij natuurgras
Verticuteren, bemesten, kanten afsteken, onkruid verwijderen en minimaal wekelijks maaien en grasafval wegbrengen naar de milieustraat. In de nacht zal er beregend moeten worden. Als er geen eigen put is, betekent dat een behoorlijke aanslag op de waterrekening. Natuurgras heeft het zwaar te verduren, als er kinderen zijn die het gazon als speeltuin gebruiken. Hier wordt het natuurgras heel snel bezaaid met kale plekken. Dat wil je graag voorkomen.

Kunstgras kan tegen een stootje
Het kan anders, namelijk met kunstgras. Let bij kunstgras bestellen wel op het juiste type kunstgras. Voor particulieren is er siergras en speelgras. Het verschil is dat de vezeldichtheid en hoogte anders is. Speelgras kan tegen een stootje ook al staat de trampoline maandenlang op dezelfde plek. Er is zelfs sportkunstgras wat een dempende werking heeft. Kunstgras blijft zijn uitstraling behouden en het maakt niet uit of het intensief gebruikt wordt.

Duurzame vrije tijd
De voordelen zijn dan ook simpel: vrije tijd en een mooi gazon. Het onderhoud is nagenoeg nihil. Een goed aangelegde kunstgrasmat met een juiste afwatering gaat gemakkelijk 15 jaar mee. De doe-het-zelf hovenier kan zelf uitrekenen wat voor een besparing dat oplevert. Dat is de investering meer dan waard.

Kunstgras is er in verschillende prijsklassen van €15,- tot zo’n €40,- per m2. Het aanbrengen van kunstgras kost ongeveer 12,50 per m2. 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *