De voordelen van een buitendouche

By on juli 27, 2020

De zomer is in volle gang, en daarmee ook warme temperaturen en misschien zelfs een hittegolf. Want ja, ook in Nederland kan het ontzettend warm worden. Dan is er niks fijner dan verkoeling zoeken onder een koude douche of in het zwembad. Een verkoelende douche kan binnen, maar hoe leuk is het als dit in de tuin kan?

Een douche in de tuin?

Ja, dat kan! Vooral wanneer je een zwembad in de tuin hebt, kan een buitendouche heel fijn zijn. Buitendouches heb je al van simpel RVS, maar wat dacht je van een luxe regendouche voor net dat beetje meer comfort? De mogelijkheden wat betreft buitendouches zijn oneindig, net als de voordelen. 

De voordelen van een douche in de tuin

Heb je een zwembad in de tuin? Of een sauna of jacuzzi? Dan kan een buitendouche eigenlijk niet ontbreken. Met een buitendouche hoef je namelijk niet meer door het huis heen om een douche te nemen, maar kan dit gewoon gelijk na het zwemmen! Maar ook als je geen zwembad, sauna of jacuzzi in je achtertuin hebt, heeft een buitendouche veel voordelen. Zo is het heerlijk om op een hete zomerdag, wanneer je juist verlangt naar een zwembad voor een beetje verkoeling, af te koelen onder de buitendouche. Bijkomend voordeel is dat de badkamer minder vaak wordt gebruikt, en je deze dus minder vaak hoeft schoon te maken. Maar bovenal staat een buitendouche gewoon ontzettend gaaf in je achtertuin en geeft het je het ideale vakantiegevoel! 

Tips voor een buitendouche

Heb je besloten om een douche in de tuin te plaatsen? Dan zijn er een aantal afwegingen die moeten worden gemaakt. Je kunt de buitendouche op een zichtbare plek in de tuin plaatsen. Heb je behoefte aan meer privacy? Dan kun je de douche het beste in een hoek van de tuin plaatsen, of een ombouw om de douche heen maken. Houd, bij het bepalen van een plaats voor de buitendouche, ook rekening met de zon. Daarnaast kun je een vast douchepunt aanleggen met een vaste waterleiding, maar wanneer je dit te ingewikkeld vindt kun je hem ook aansluiten op de tuinslang. Plaats je de douche tegen een wand? Zorg dan dat deze waterbestendig is. 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *