Geef je kleine tuin een groots gevoel

By on februari 25, 2020
Tuinbank

Een grote tuin is voor veel mensen een droom, maar veel tuinen in Nederland zijn eerder aan de kleine kant. Een kleine tuin heeft gelukkig ook voordelen, zoals minder onderhoud. Toch kan het soms ook een beetje lastig zijn. Voor je het weet staat de tuin te vol en heb je nergens meer plek om je houten tuinstoelen en de tuintafel neer te zetten. Met wat kleine aanpassingen zul je zien dat je kleine tuin groter is dan hij lijkt. Creëer een gezellige tuin en benut alle ruimte optimaal.

Klein maar fijn

Als je weinig plek hebt in de tuin maar toch wat groen in de tuin wilt hebben kun je gebruik maken van bloempotten. Bloempotten passen werkelijk altijd, omdat ze in alle vormen en maten verkrijgbaar zijn. Een paar mooie bloempotten met mooie planten kunnen direct voor een heel natuurlijk gevoel zorgen. Als je een kleine tuin hebt maar wel erg van barbecueën houdt, is het verstandig gewoon een kleine BBQ te kopen. Zo kun je wel barbecueën, maar houd je ook genoeg ruimte over voor andere dingen. Zorg ervoor dat er niet te veel in je tuin staat, houd het simpel en zet geen onnodige dingen neer. Bij een kleine tuin moet je misschien iets meer puzzelen met de inrichting, maar aan de andere kant is het heel eenvoudig gezellig te maken. 

Tuinmeubels

In een kleine tuin is het belangrijkste onderdeel misschien wel het terras. Met een tuintafel kun je een gezellig middelpunt creëren waar je heerlijk kunt dineren, en tot in de late uurtjes gezellig buiten kunt zitten. Maak er een stijlvol geheel van door te kiezen voor mooie tuinstoelen van hout. Houten tuinstoelen zijn onder andere verkrijgbaar met een mooie teaken rugleuning, maar ook met een onderstel van Teak Hout in combinatie met een kunststof zitting – heel stijlvol. De zithoek in de tuin zal een plek zijn waar je vaak zult zitten, mits het er ook echt gezellig is. Kleed je tuin daarom aan met een paar planten in potten, zet wat mooie accessoires en kaarsen op tafel en hang een lichtketting op voor extra sfeer. Het zal eruit zien als een plaatje, en je benut de ruimte in je tuin optimaal!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *