In de hoek loungen

By on februari 5, 2021

Januari is een maand die voor het gevoel lang duurt. Het aantal dagen is evenveel dan de andere zes maanden, maar de beleving is anders. Komt nog bij dat er een blue Monday is. De meest depressieve dag. Het verlangen naar licht en de zomer is begonnen.

Corona betekent thuisblijven
En dan is er ook nog de vervelende corona. De verwachting is nog steeds dat de meerderheid voor de zomer gevaccineerd is. Het zou een stap zijn naar het normale. De avondklok zal dan niet meer gelden, maar er zullen nog steeds restricties zijn. De zomer van 2021 is vergelijkbaar met die van vorig jaar. Dit betekent thuis blijven en de vakantie naar het buitenland een jaartje uitstellen.

Zitten in de hoek
Zo erg hoeft het niet te zijn. Ook al heb je een balkon, je kunt er een prettig buitenverblijf van maken. Met een loungeset hoek bespaar je in ruimte maar niet op comfort. Met een hoek opstelling maak je slim gebruik van de beschikbare ruimte. Ook onder de overspanning. 

Wicker is licht
Waren vroeger de loungestoelen en -banken log en zwaar, nu zijn er lichte wicker loungesets. Licht in gewicht maar bestand tegen de meeste weersinvloeden. De meubels kunnen prima het gehele jaar buiten blijven staan. Het aluminiumframe kan niet roesten en het vlechtwerk is van kunststof. Eigenlijk best wel veel voordelen ten opzichte van de houten loungestoelen.

De zomertijd gaat in op zondag 27 maart. We zetten de klok één uur vooruit op de laatste zondag van maart. Of het de laatste keer is dat we de klok moeten verzetten is maar de vraag. Als het aan de Europese Unie ligt, is het de laatste keer en komt er een standaardtijd waarbij landen mogen kiezen voor of de zomer- of de wintertijd. Dan hebben we het gedoe met die klok niet meer en hoeven we ons niet meer aan te passen aan de gewijzigde tijd.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *